Waarom Yoga?

Yoga heeft een gunstig effect op veel aspecten van ons mens-zijn: fysiek, emotioneel, psychisch en spiritueel. Yoga betekent ‘eenheid’. Op praktisch niveau betekent het dat er harmonie ontstaat in lichaam, geest en emoties. Het lichaamsbewustzijn wordt groter. Dit wordt bereikt door hetgeconcentreerd beoefenen van yogahoudingen, de asana’s.

Ademhaling en meditatie

Ook de oefening van de adem en meditatie horen bij yoga. Adem oefeningen maken onderdeel uit van de lessen en hebben een verruimend en ontspannend effect. Door meditatie leren we onze rusteloze, gejaagde geest tot rust te brengen en te concentreren om zo onze innerlijke stilte te ervaren. Zorgen, angsten, irritaties en stress verminderen, we zijn niet langer meer slaaf van het denken.

Yoga is voor iedereen, yoga kent geen regels of dogma – het gaat om de eigen ervaring. Ontdek welke vorm van yoga bij jou past: wij bieden Hatha yoga en Yin yoga aan. Door een proefles te volgen kun je dit vrijblijvend uitproberen. Wie regelmatig yoga doet voelt zich ontspannen en vitaal!

 


 

Heb je last van:

Dit kan yoga voor je doen:

- Stijve rug, nek en schouders
 

- Een beter contact met jezelf en je lichaam
 

- Gejaagde, onrustige gedachten
 

- Meer soeplesse in de wervelkolom
 

- Niet goed kunnen concentreren
 

- Diepere ontspanning en ademhaling
 

- Slecht slapen, weinig energie
 

- Meer rust en focus in het denken
 

- Zorgen maken, stress, angst
 

- Meer vitaliteit en vertrouwen in je eigen functioneren
 

 


‘Yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest’  (Patanjali)