Yoga en ontspanning voor kinderen

 

Bij Yoga Kleverpark kunnen kinderen ook meedoen met cursussen die starten in 2017:

Kinder yoga : woensdag middag

Chillen doe je zo : dinsdag middag 15.45 -16.45 uur

Mindfulness voor kinderen : donderdag middag 16.00-17.00 uur

 

Mindfulness training kinderen van 8 t/m 11 jaar 

 

8 -weekse Mindfulness traing MBSR methode  'Aandacht werkt'

 

Door kinderen al op jonge leeftijd te begeleiden met aandachttraining leren ze zich beter concentreren, hun hoofd vol piekergedachten tot rust te brengen en anders met stemmingen en impulsen om te gaan. Het leert ze ook weerbaarder te worden en op een vriendelijke manier open te staan voor zichzelf én anderen. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.

Mindfulness voor kinderen is geschikt voor kinderen met angst of somberheidsklachten, met en zonder concentratie problemen, gebrek aan zelfvertrouwen. Elk kind vind het fijn om zelf tot rust te komen, ontspannen te kunnen slapen en op zichzelf te vertrouwen. De groepen zijn klein waardoor kinderen goed aan zichzelf toe komen. Het boek van Eline Klein, Stilzitten als een kikker, sluit naadloos aan bij de oefeningen in de training.

 

       

Docent: Maryvonne Verkerke

Sinds 2010 gecertificeerd Mindfulness trainer MBSR, gecertificeerd kinder -en jongeren trainer methode 'Aandacht werkt'. Gecertificeerd compassie trainer MBCL, huidige opleiding: Mindful Parenting, mindfulness in opvoeding.

 

Trainings data:  

8x op donderdagmiddag van 16.00-17.00 uur in de yoga studio 

Maart: 2, 9,16, 23, 30

April: 6, 13, 20 

Kosten

De hele training van 8 bijeenkomsten kost E 250. Hierbij is inbegrepen het intake gesprek , trainingsmateriaal, telefonisch advies en mailwisseling met de docent tijdens de trainingsperiode.

Aanmelden: 

Wil je meedoen of heb je vragen? Stuur dan een mail naar Maryvonne Verkerke en bel gerust : 06-30773972  , een proefles is mogelijk

Of kijk eens op haar website: www.mindsenmore.nl  en www.mindfulnesskennemerland.nl