Docenten team

Als docenten vullen we elkaar in onze diversiteit en specialisaties aan. Naast de lessen kun je bij ons ook terecht als je wilt werken aan je welzijn, gezondheid of stress-en burnout klachten. Voor kinderen is er o.a Mindfulness, voor ouders Mindful parenting, allemaal onder begeleiding van deskundige trainers. We ontmoeten je graag in een van onze lessen! 

 

 

Helene Kissels

 

Helene KisselsYoga en meditatie ontdekte ik toen ik op zoek was naar meer rust en verdieping in mijn drukke leven. Hierdoor leerde ik diep te ontspannen en werd mijn lichaam weer soepel en vitaal.  

Mijn 'Yoga-pad' begon met Vipassana - en Zen meditatie. Deze brachten mij bewustwording en inzicht in gedrag, gedachten en emoties.

Mijn lessen kenmerken zich door een uitdagende afwisseling van in-en ontspanning. Er is veel aandacht voor de adem, waar en hoe te voelen.  Je zult merken dat door concentratie,  aandacht en de asana’s je lichaamsbewustzijn groter wordt. Yoga werkt op alle lagen van lichaam en geest. De houdingen lijken soms bedrieglijk eenvoudig of roepen juist een gevoel van weerstand op. Je leert daarmee om te gaan. Yoga is wat dat betreft een prachtig middel tot zelfkennis en transformatie: yoga verbindt je hart en hoofd met elkaar.

 

Naast de groepslessen die ik geef volg ik regelmatig bijscholingen en specialisaties om mijn kennis en vaardigheden te vergroten. In september 2012 nam ik het initiatief tot het starten van Yogastudio Kleverpark.

 

Opleiding: Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte. Specialisaties: Ayurveda, meditatie, Yoga Nidra, Adem en ontspanning (methode van Dixhoorn), Zwangerschaps yoga. 


gediplomeerd yogadocente bij Saswitha Opleiding voor
Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven


  Linda van WijkNa jaren lang te hebben gewerkt in het bedrijfsleven, besloot ik rond m’n 40ste het roer om te gooien en mij te gaan verdiepen in hatha yoga.

Dat heb ik gedaan bij de oudste opleiding in Nederland, de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Deze 4-jarige opleiding waarin naast yoga ook andere vakken zoals anatomie, filosofie en ademtherapie centraal staan, heb ik afgerond met als specialisatie chakra psychologie. Pas tegen het einde van de opleiding besloot ik ook yogalessen te gaan geven wat ik nu met veel plezier doe.

Yoga betekende eerst voor mij vooral het in evenwicht brengen van lichaam en geest. Na een periode van hard werken en diverse lichamelijke aandoeningen, nu een aantal jaren geleden, kwam ik door het doen van yoga zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans. Als je 'op de mat’ staat, ben je namelijk niet alleen op een fysieke manier met de yoga houdingen (asana’s) bezig. Door elke oefening met aandacht en geconcentreerd op de adem uit te voeren, bereik je ook het denken. Zo kun je ervaren dat het in je hoofd steeds stiller en rustiger wordt.
Dit samenvallen van lichaam, adem en geest, vind ik persoonlijk het mooiste van yoga.

Mijn lessen bevatten afwisselend krachtige en ontspannen asana’s met tot slot een eindontspanning. Het gaat hierbij niet om de prestatie, wel om het opzoeken van de eigen grenzen om van daaruit meer ruimte en ontspanning toe te laten. Je oefent steeds binnen je mogelijkheden en deze kunnen per dag variëren. Yoga maakt je daar bewust van en geeft je de uitdaging om dit te blijven onderzoeken. Zo blijf je in verbinding met jezelf.

 

 Bianca CoorengelHeerlijk vind ik het om Yin yoga te geven, ervaringen over te brengen. Studenten mee te nemen op hun innerlijke reis én ook gewoon een uurtje ontspanning te brengen.   

 

Tijdens een van mijn reizen kwam ik in contact met yoga en werd ik direct gegrepen. Sindsdien sta ik elke dag op mijn mat en dat veranderde mijn leven. Mijn passie ligt bij Yin yoga omdat ik daarbij heb geleerd contact te maken met mijn kern. Ik heb de kracht gevonden om mezelf te zijn en geniet van liefde, warmte, rust en stilte. Vanuit rust, stilte en ruimte kom je in contact met jezelf, je kracht, je intuitie, de essentie van wie jij bent.

De Yin lessen die ik geef zijn helder. Ik leg alles duidelijk uit en laat je bewust worden van wat er gebeurd in je lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Je voelt de energie door je lichaam stromen ik weet zeker dat je ontspannen naar huis gaat!

Door de Yin yoga lessen van Rolandjan van Mulligen wist ik dat ik de Yin yoga opleiding (Yin yoga en chakra studie 200hRYT) bij Anat Geiger wilde volgen. Beiden zijn dagelijks nog een grote inspiratiebron voor mijn eigen practice en lessen. Ik vind het leuk en belangrijk om in ontwikkeling te blijven en heb ook een tweede Yin yoga opleiding bij Stillnessinyoga gevolgd. Ook volg ik de erkende post-HBO opleiding Coaching bij BGLen partners. Zo breng ik de opgedane kennis binnen het bedrijfsleven en yoga samen in coaching. Ik geef vanuit mijn eigen bedrijf B in progress naast yogalessen ook meditatie cursussen, workshops, stiltewandelingen, retreats, bedrijfs yoga en prive coaching.    

Lees meer over YIN Yoga

 

  Denise Schellinger

'Mijn rol als yoga docent is om je te begeleiden en te motiveren en je dichterbij de ervaring van je eigen gevoelens te laten komen. Soms is dat met een grote glimlach, traan of totale ontspanning, maar altijd met mijn beide voeten stevig op de grond'. 

 

Van jongs af aan ben ik actief met mijn lichaam bezig. Bewegen is voor mij een uitlaatklep en oplaadpunt, maar ook een moment waarin ik hand in hand met mezelf loop. Als kind danste ik jaren intensief klassiek -en show ballet. De discipline, concentratie en controle van de bewegingen gaven mij voldoening, ultieme blijdschap en rust. Later breidde zich dat uit met een Pilates opleiding Ground Control bij Debbie Jenner, Tijdens een van mijn verre reizen volgde ik een hatha yoga opleiding in Mysore (India). Een unieke ervaring die me in contact bracht met alle facetten van yoga, asana, pranayama en meditatie. In 2014 rondde ik de Vinyasa docenten opleiding bij Svaha Yoga in Amsterdam af. Onder de supervisie van Gösta van Dam viel daar het kwartje van de Yoga filosofie helemaal op zijn plaats. Al deze kennis en ervaringen integreer ik naast het lesgeven in mijn dagelijkse leven met lieve man, dochtertje en hond joep.

Elke donderdag avond geef ik twee Vinyasa -flow lessen: voel je welkom om mee te doen!

 


 Jakoline Hovinga


Toen ik 25 was was ik op zoek naar rust in mijn drukke bestaan. Ik wilde een manier vinden om meer in het moment te komen. Tijdens mijn eerste yogalessen ervaarde ik veel onrust, maar werd ik ook geraakt. De jaren daarna werd yoga steeds belangrijker voor me. Om tot meer verdieping te komen ben ik een yogadocentenopleiding (Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven) gaan doen. Sinds 2007 geef ik met veel plezier les.

In mijn lessen vind ik het beoefenen vanuit tevredenheid belangrijk. Dat het is zoals het is vandaag. De ene dag zit je nu eenmaal lekkerder in je vel dan de andere dag. Meestal merk je dit ook aan je gewrichten en spieren. Tijdens de les doen we verschillende oefeningen gedragen door de adem. Daarbij ga je uit van je eigen mogelijkheden en oefen je met respect voor je eigen grenzen. Doordat het doen van de oefeningen diep doorwerken op je hart, je lichaam en je geest kun je ervaren dat je in jezelf thuiskomt en je ruimer en completer voelt. En dát gevoel wens ik iedereen toe!  

Monique Groskamp

Monique Bak

Hoe fijn is het als je ontdekt dat rug-, nek- en andere lichamelijke klachten verdwijnen, als je lichaam weer soepel en sterk kan aanvoelen en als je geest verkwikt wordt door een training!! Pilates heeft mij dit gebracht.

Acht jaar geleden begon ik met Pilates vanwege lichamelijke klachten (scoliose, rug- en nekklachten). Inmiddels zijn mijn klachten zo goed als verdwenen en ben ik volkomen verslingerd geraakt aan Pilates!
Uit enthousiasme en nieuwsgierigheid ben ik de opleiding bij Polestar Pilates gestart. Deze is inmiddels afgerond en tijdens de opleiding heb ik ontdekt hoe leuk het is om les te geven.

Polestar Pilates heeft de oorspronkelijke Pilates methode verder ontwikkeld met wetenschappelijk inzichten uit o.a. de anatomie, fysiologie, bio-mechanica en bewegingswetenschappen.

Naast mijn werk als Pilatesdocent ben ik freelance financieel specialist.

Lees meer over Pilates en mijn lessen.

 

   Maryvonne Verkerke

'Mindfulness helpt om wat vaker in contact te zijn met de ervaring van dit moment, wat minder te piekeren over de toekomst of het verleden. Het helpt ook om minder meegesleept te worden in gevoelens, gedachten en emoties.Vriendelijke, bewuste aandacht werkt. In contact met jezelf en anderen'. 

 

Aandacht training is sinds 2010 onderdeel van mijn leven. Door mindfulnesstraining ben ik veerkrachtig in het nemen van het leven zoals het komt. Een aantal jaren geleden ging ik door een lastige periode in mijn prive leven met verdriet en nieuwe dingen op mijn weg. Voor mij een mooie kans om aan de slag te gaan met mezelf, ondersteund door mindfulness. Ik leerde weer vertrouwen, dichtbij mezelf te blijven en goed voor mezelf te zorgen. Ik studeerde HBO-communicatie en volgde de post - HBO opleiding tot mindfulness trainer. Inmiddels ben ik ook kinder-en jongeren trainer mindfulness. Bij Frits Koster en Erik van den Brink ben ik opgeleid tot Compassie trainer. Vanaf september geef ik ook de cursus Mindful Parenting van Eline Snel bij Yoga Kleverpark. 

 

Maryvonne start in september weer op vrijdag middag Mindfulness trainingen voor kinderen en jongeren

Interesse? stuur een mail naar:  

 

lisa meijer zwangerschaps pilates  Lisa Meijer

 

Met mijn dansopleiding als achtergrond en Pilates docentschap sinds 2006, is bewust bewegen mijn passie. Als Pilates docent heb ik veel mensen mogen helpen met het vinden van balans tussen lichaam en geest. Inmiddels heb ik ook de Polestar Pilates Mat education afgerond en ben ik inmiddels moeder van een stralende dochter.  Ik begeleidt je graag met de mama-weer-fit-Pilates les waarmee je na de bevalling je conditie weer op peil brengt en je lichaam weer in haar oude vorm traint. Tijdens deze les is er ook aandacht voor de bekkenbodem spieren en ronden we af met een heerlijke eind ontspanning. De mama & baby Shantala massages die ik ook geef zijn puur plezier voor twee. Met een baby massage versterk je de band tussen jou en je kindje en dat is samen genieten!

 

Lisa geeft elke zaterdag van 12.00 tot 13.15 uur een Mama-weer-fit-Pilates les

 

 

 

 Annemarie IJsbrandy

 

'Yoga geeft mij het gevoel de hele wereld aan te kunnen,soepel mee te bewegen op wat zich in de hectiek van alledag voordoet ' 

 

Na enige jaren yoga gevolgd te hebben op reizen en retreats (Bikram en Yin Yang) kreeg ik behoefte naar meer verdieping. In 2014 volgde ik bij Johan Noorloos de Vinyasa Teachertraining en op dit moment de Yin intensive opleiding van Mirjam Wagner. Daar ontdekte ik dat het doorgeven van yoga en het effect op mentaal en fysiek niveau mijn motivatie is om zelf les te geven aan groepen. In mijn Yin Yang flow les is er een afwisseling tussen meer actieve (yang) en passieve (yin) houdingen.  In yang beweeg je op de ademhaling en ontwikkel je spierkracht , de yin houdingen zijn meditatief en richten zich meer op de dieper liggende  bindweefsels rondom gewrichten en organen.

De les op zaterdag ochtend is voor beginners en gevorderden: voor iedereen met zijn unieke lichaam en unieke behoeften. Naast mijn yoga lessen werk ik part time als operatie-assistente en woon ik met mijn gezin in Haarlem.  

  

     Ilja Hoftijzer  

Hoe fijn zou het zijn om je lichaam op een natuurlijke manier te laten bewegen; vanuit ontspanning in plaats vanuit wilskracht?

 

Van nature Ik heb een grote passie voor alle vormen van sport en beweging en in 'wat mensen beweegt'. Vanuit mijn werk als massagetherapeut kom ik dagelijks in aanraking met mensen met allerhande lichamelijk klachten. De massage helpt, maar na verloop van tijd keren de klachten toch vaak weer terug. Zo ben ik op zoek gegaan naar een manier om het lichaam en bewegingspatroon beter te leren voelen en begrijpen: zo ontdekte ik Yoga. Vanaf de eerste 'kennismaking' was ik verkocht. In 2008 begon ik met de Saswitha opleiding in Bilthoven en heb deze afgerond met als specialisatie zwangerschaps yoga en ademtherapie. Inmiddels volg ik de bijscholing Critical Alignment Yoga bij Gert van Leeuwen. Zijn methode , die specifiek gericht is op de wervelkolom, laat je nog beter voelen wat er wel en niet mee beweegt in het lichaam (hierbij wordt gebruik gemaakt van o.a een speciale strip). Je leert het verschil te voelen tussen in-en ontspanning. Dit helpt je om meer vanuit ontspanning en op een natuurlijke manier te bewegen.

Lees hier meer over Critical Alignment Yoga en mijn lessen