Annemarie Jansen

Annemarie Jansen

“Met yoga keer je terug naar jezelf. Je ervaart meer verbinding met jezelf en met de wereld om je heen.”

Door het doen van yoga leer je je lichaam beter voelen. Je lichaamsbewustzijn groeit. Je leert te luisteren naar je lichaam en je wordt sterker en soepeler. Je geest krijgt meer focus en rust, waardoor je meer stilte kunt ervaren. En dat allemaal door die paar oefeningen op een simpel matje! Zo eenvoudig is yoga. Alles wat er nodig is: aandacht, adem en beweging.

Sinds 20 jaar beoefen ik yoga. Zoals elk mens bestaat ook mijn leven uit mooie én moeilijke ervaringen om van te leren. Met yoga vind ik de weg terug naar de stilte en de vreugde die er altijd zijn. Mijn yogapad begon met een wekelijkse les in mijn studententijd, later oefende ik dagelijks. Ik volgde de 4-jarige Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, met cursussen over o.a. adem, Ayurveda, massage, meditatie en Oosterse filosofie. Ik gaf les in Amsterdam, Haarlem en Wijk aan Zee en initieerde buitenlessen op Landgoed Elswout in de zomer.

Na de geboorte van mijn dochter heb ik yoga vooral in het dagelijks leven beoefend. Aandacht en adem als houvast na een compliceerde zwangerschap en bevalling. Hierdoor heb ik ervaren dat yoga beoefenen altijd mogelijk is, ook als je lichaam en/of energie beperkingen kent.

Yoga geeft me rust, kracht en lichtheid in mijn bestaan. Dat breng ik graag over in mijn lessen!

Donderdag 9.00-10.15 uur: Stress-relief Hatha yoga