Helene Kissels

Helene Kissels

Yoga en meditatie ontdekte ik toen ik op zoek was naar meer rust en verdieping in mijn drukke leven. Hierdoor leerde ik diep te ontspannen en werd mijn lichaam weer soepel en vitaal.  

Mijn ‘Yoga-pad’ begon met Vipassana – en Zen meditatie. Deze brachten mij bewustwording en inzicht in gedrag, gedachten en emoties.

Mijn lessen kenmerken zich door een uitdagende afwisseling van in-en ontspanning. Er is veel aandacht voor de adem, waar en hoe te voelen.  Je zult merken dat door concentratie,  aandacht en de asana’s je lichaamsbewustzijn groter wordt. Yoga werkt op alle lagen van lichaam en geest. De houdingen lijken soms bedrieglijk eenvoudig of roepen juist een gevoel van weerstand op. Je leert daarmee om te gaan. Yoga is wat dat betreft een prachtig middel tot zelfkennis en transformatie: yoga verbindt je hart en hoofd met elkaar.

Naast de groepslessen die ik geef volg ik regelmatig bijscholingen en specialisaties om mijn kennis en vaardigheden te vergroten. In september 2012 nam ik het initiatief tot het starten van Yogastudio Kleverpark.

  • Opleiding: Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte
  • Specialisaties: Ayurveda, meditatie, Yoga Nidra, Adem en ontspanning (methode van Dixhoorn), Zwangerschaps yoga.

gediplomeerd yogadocente bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven