Noortje Meulenkamp

Noortje Meulenkamp

 

‘ Yoga is magisch , het geeft je alle tools om jezelf weer in balans te brengen zonder enig ingrijpen buiten jezelf.’ 

In 2010 begon mijn yoga avontuur bij Yogaplace in Maastricht. Aanvankelijk volgde ik eerst de Power Yoga les. Maar algauw stapte ik over naar traditionele Asthanga yoga en ontwikkelde een dagelijkse practice. Toen was mijn yoga vuur echt aangewakkerd; ik had heel erg het gevoel dat het yogasysteem iets was dat resoneerde in wie ik wilde zijn als mens. Ik werd meer en meer nieuwsgierig naar de filosofie van yoga, de theorie en alle aspecten aan yoga los van de asana’s. Meditatie en pranayama (ademhalingstechniek) kregen ook een dagelijkse plek in mijn leven. In 2015 volgde ik de teacher training Ashtanga Yoga Intensive Training in Eindhoven. Deze training werd gedragen door Claudia Pradella, verbonden aan Delight in Amsterdam. Inmiddels geef ik alweer 4 jaar les en heb ik vele workshops gevolgd bij gerenommeerde yogaleraren.
Maar het verlangen naar groei blijft en zo volg ik op dit moment een driejarige Yoga Therapie opleiding bij Kausthub Desikachar in Brussel van de Krishnamarcharya Healing & Yoga Foundation om zo meer en meer ook mensen individueel te kunnen ondersteunen met yoga bij fysieke of mentale klachten.

Yoga is mijn levensstijl. Ik heb een dagelijkse asana practice, mediteer dagelijks en beoefen pranayama. Daarnaast ben ik vegetariër en leef ik zoveel mogelijk volgens de yama’s en niyama’s; puur, eerlijk en oprecht. De Easy Flow yoga die ik geef is een zeer rustige yoga stijl waarbij adem en beweging samengaan. De lessen zijn ontspannen door de afwisseling van statische en dynamische houdingen. Hierdoor is de belasting beperkt en zijn de lessen geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De les begint met een korte meditatie en wordt afgesloten met een liggende ontspanning, zodat je lichaam de tijd krijgt om de opgedane practice op te slaan en je je na de les volledig tevreden en ontspannen voelt. Voel je welkom om dat te ervaren in mijn lessen.