Yin Yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga die gebaseerd is op de meridiaan theorie uit de Chinese geneeskunst. Yin yoga richt zich op het verkrijgen van meer energie, geestelijke balans en een sterk en flexibel lichaam. 
Bij yin yoga zijn de houdingen rustig en harmonieus. Veel houdingen zijn zittend of liggend.De houding wordt 3 tot 5 minuten aangehouden, zonder het aanspannen van de spieren. Zo werkt yin yoga op de diepere lagen zoals het bindweefsel, de pezen, banden en gewrichten. Dit kan als intensief en uitdagend ervaren worden, maar niet ingewikkeld en altijd in overeenstemming met wat je fysiek aan kan. Hierdoor is yin yoga voor iedereen geschikt.

Met yin yoga hervind je balans in je leven

Je wordt je meer bewust van je lichaam, waardoor signalen van stress of overbelasting eerder herkent worden. Ook geeft het inzicht in het denkpatroon en gedrag. In deze tijd waarin veel mensen het uiterste van zichzelf vragen, kan yin yoga helpen om de balans in je leven te behouden of te hervinden. Ook is yin yoga geschikt voor mensen die veel en intensief sporten zoals hardlopen.
Door in yin yoga de houdingen langer aan te houden dan bij de meeste vormen van yoga, wordt de energiestroom in het lichaam geactiveerd, waardoor je zowel fysiek als geestelijk gezonder wordt. Ook kan yin yoga helpen bij klachten rond het gebied van de heupen, het heiligbeen en de rug.

Wanneer

 

 

  • Maandag   20.15 – 21.45 uur
  • Vrijdag       9.00 – 10.15 uur

 

Docent:

Bianca Coorengel

06 54 77 77 19