Meditatie

Meditatie helpt om bewust, met meer rust en vriendelijke open aandacht de dag te beleven. Door meditatie ga je inzien hoe het denkproces werkt en leer je daar meer afstand van te nemen en dat geeft rust. Rust is in deze hectische tijd een luxe, we verlangen ernaar en weten soms niet meer hoe we tot rust kunnen komen.   

Meditatie heeft veel voordelen, dat blijkt inmiddels uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Maar hoe pak je dat aan?

Door regelmatig te mediteren blijft je geest in goede conditie. Zo verlaagt het de bloeddruk en hartslag en bestrijdt het stress. Het effect: meer rust in je hoofd. Handig als je bijvoorbeeld veel stress hebt op je werk. Een ander voordeel van regelmatig mediteren is dat de concentratie verbetert waardoor je bewuster wordt van stemmingen, emoties en gedachten. De kwaliteit van leven neemt toe, een leven waarin spanningen plaats maken voor de verfrissende stimulans van rust en innerlijke stilte.

Wij geven regelmatig meditatie cursussen: live in een kleine groep of online.

De cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als diegenen die hun beoefening willen opfrissen.

September: Meditatie cursus elke donderdag avond 19.30-20.30uur

Meditatie cursus

In september, oktober en november is er op donderdag avond een Meditatie les van Sophie van Aanholt. Je kan tussendoor instappen of beginnne met de cursus op donderdag 2 september.