Birgit Lentz

Birgit Lentz

Na ruim 10 jaar verschillende vormen van yoga beoefend te hebben ontstond de echte passie toen ik aan de Saswitha opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte in Bilthoven begon.

Wat me zo aansprak aan de Hatha yoga stijl die ik hier leerde is dat het niet prestatie gericht is en dat je leert te denken in mogelijkheden: ondanks dat ieder mens beperkingen heeft, is er altijd iets wel mogelijk. Door hier op de focussen, groeien de mogelijkheden en de beperkingen verschuiven naar de achtergrond. Onder andere hierdoor voel je je echt anders na een yogales.

In mijn lessen speelt de adem een grote rol. Door de adem ontstaat er letterlijk meer ruimte.

De uitdrukking “Zoals je denkt adem je en zoals je ademt denk je” heeft grote indruk op mij gemaakt. Als je onrustig bent in je hoofd, is de adem oppervlakkig en snel. Met de adem in de buik ontstaat er rust.

Tijdens de staande, zittende en liggende asana’s begeleid ik je naar een diepere in- en uitademing wat direct een gevoel van rust en “je thuis voelen ”in je eigen lichaam geeft.

Naast de wekelijkse lessen in de studio geef ik in de zomer elke zaterdagochtend een dynamische buitenles op landgoed Elswout: ik ontmoet je daar graag op de mat!