Millie Tawil

Millie Tawil

“De ruimte binnen in onszelf is de plek waar we telkens terug kunnen keren voor kracht, rust, inspiratie en creativiteit’

Tijdens mijn yin yoga lessen probeer ik een moment aan te bieden waar je kan vertragen, verzachten en uiteindelijk  verstillen. Een moment waar jij de focus wordt van je aandacht, een pauze om met jezelf in te checken.  De thematische lessen die ik geef draaien rondom het seizoen, de elementen en alle meridianen die bij  yin yoga horen. Door in harmonie met de natuur te leven krijg je de kans om je eigen natuurlijke ritme terug te vinden en dichter bij jezelf te komen: in je eigen unieke ruimte, waar altijd stilte is.

 Ruim 30 jaar geleden begon ik met Transcendente meditatie en yoga is sindsdien een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Een deel dat leeft en me mij mee verandert. In 1997 studeerde ik af aan de TU in Delft met een ontwerp voor een Yoga en Meditatie centrum. De link tussen yoga en architectuur is nooit los gekomen; ze zijn beide inspiratiebronnen die elkaar voeden en versterken. Anno 2020 , bijna een kwart eeuw later, leven we in een tijdperk dat steeds sneller lijkt te gaan . We leiden een leven dat gevoed wordt door een oneindige stroom informatie die voortdurend beschikbaar is via mobiele apparaten. De diepe ruimte in onszelf waar altijd stilte is  lijkt soms niet te bestaan of onbereikbaar te zijn.  De noodzaak om te vertragen groeit, het besef dat we op tijd moeten pauzeren. Dit is waarom ik zo graag yoga deel met anderen. Naast yoga docent ben ik een van de weinige gecertificeerde yoga therapeuten in Nederland. In 2018  richtte ik een Yoga therapie centrum op waar ik samen met therapeuten uit de reguliere zorg trajecten begeleid voor het herstellen, managen en voorkomen van gezondheidsklachten.