Roos Copier

Roos Copier

‘In mijn les nodig ik je uit om elke ervaring te verwelkomen’

Een aantal jaar terug vond ik bij Yin en Tibetaanse yoga de ontspanning en rust waar ik op dat moment zo naar zocht. Door de zachte meditatieve houdingen én echt tijd te nemen, herstelde de verbinding met mezelf en nam mijn lichaamsbewustzijn toe. Dit is een kwaliteit die iedereen in zich heeft en wat zo ondersteunend is in de drukte van ons bestaan. Omdat de voordelen van deze zachte vorm van yoga mij zo aansprak startte ik in 2018 met de Yin Yoga Teacher Training van Johan Noorloos.

In mijn yogales wil ik je vooral uitnodigen om elke ervaring te verwelkomen. Zoals in het prachtige gedicht van de dichter Rumi ‘de Herberg’ ; waarin staat dat het de ene keer vreugde is of een volgend moment een menigte verdriet. We zoeken tijdens de les in de houding letterlijk en figuurlijk de weerstand op en proberen daar vervolgens in te verzachten en te ontspannen.

Een paar voordelen van yin yoga zijn:

Yin yoga werkt in op de diepere lagen van het lichaam, zoals het het bindweefsel. Door het bindweefsel te stimuleren verbetert de conditie  ervan en neemt de souplesse en flexibiliteit toe.

Je leert tijdens de rustige les spanningen los te laten in de spieren maar ook stress en de onrust in je hoofd laat je gaan.

Door de stretch en druk in de yin-houdingen worden de meridianen gestimuleerd in het lichaam, hierdoor kan de Chi beter stromen door het lichaam. Chi is levensenergie vanuit de Chinese gezondheidsleer.

 Ervaring met (yin)yoga is niet nodig. Iedereen is welkom. Ik maak veel gebruik van props zodat je altijd, ongeacht je fysieke gesteldheid én zolang dat voor jou goed voelt, de houdingen veilig kan meedoen.

Yin yoga:  vrijdag 9.00-10.15 uur