Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd: je bent zwanger! Tijdens deze lessen staat de beleving van de zwangerschap centraal. Zwangerschaps yoga is niet zweverig: je bereid je fysiek en mentaal voor op de bevalling. De yoga oefeningen houden je lichaam soepel en vitaal, de adem leer je te gebruiken om bewust te ontspannen.

De volgende 3 thema’s en oefeningen staan elke les centraal: Kracht, concentratie en ontspanning

Yoga houdingen: yoga houdt het lichaam soepel en sterk. De oefeningen zijn ter voorbereiding van de bevalling. Spiergroepen in het buik en bekken gebied en de benen krijgen extra aandacht. Je leert de mogelijkheden van je lichaam beter kennen en raakt er meer mee vertrouwd. 

Adem oefeningen: De adem is een belangrijke tool tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Je leert de adem te observeren en goed te gebruiken. De speciale ademoefeningen zijn behulpzaam tijdens de bevalling.

Ontspannings oefeningen: Je leert lichaam en geest bewust te ontspannen, ook als je gespannen bent of pijn hebt. Daardoor is het tijdens de bevalling makkelijker om bij jezelf te blijven en bewust en met vertrouwen in het proces mee te gaan. 

Door wekelijks een les te volgen ga je met vertrouwen en een positief gevoel je bevalling tegemoet. Ervaring met yoga is niet nodig.

Eens in de 6 weken is er een partner les. Een leerzame, leuke en praktische les! Je partner wordt hierdoor actiever betrokken bij de zwangerschap, centraal staat hoe jouw partner je kan ondersteunen tijdens de bevalling met houdingen, oefeningen en bewust adem halen. Het is ook mogelijk de lessen zonder partnerles te volgen.

Met de doorlopende cursus zwangerschapsyoga en de 10 weekse zwangerschaps yoga cursus kun je beginnen vanaf de 18e week en doorgaan tot het einde van de zwangerschap. Deelnemers ervaren het als een rustige, veilige en gebalanceerde  cursus die je tijdens de hele zwangerschap kunt doen. De oefeningen geven ontspanning, kracht, vertrouwen en focus en vergroten daarmee je zelfvertrouwen.

Ook na de zwangerschap organiseren we lessen post natale yoga en Mama & baby yoga

Docenten: Helene Kissels en Paula Bosman

Fleur: “Het zijn heerlijke lessen en ik merk echt dat ik nu met veel meer vertrouwen naar de bevalling uitkijk.”

Annemarie: “Tijdens de bevalling kon ik mij goed focussen op de adem en was mijn partner actief betrokken”.

 

 

 

 

 

 

 

LESSEN

Doorlopende groepen  

  • Woensdag 19.00-20.15 uur
  • Zaterdag 10.30-11.45 uur

12 lessen E 155 inclusief 1 partnerles

10 lessen E 140 inclusief 1 partnerles

(gratis proefles)

10-weekse cursus

Donderdag 5 september t/m 7 november 2019 van 19.00 – 20.15 uur

10 lessen E 140, inclusief 1 partnerles

Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel) van de lessen. Omdat wij een AGB-code hebben kan je de kosten declareren bij je zorgverzekeraar.

Mama en Baby yogacursus 

5-weekse cursus voor mama en baby: dinsdag 5 november tm. 3 december van 10.00-11.15 uur (E 90)