Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd: je bent zwanger! Tijdens deze lessen in Haarlem Noord staat de beleving van de zwangerschap centraal. Zwangerschaps yoga is niet zweverig: je bereid je fysiek en mentaal voor op de bevalling. De yoga oefeningen houden je lichaam soepel en vitaal, de adem leer je te gebruiken om bewust te ontspannen. Na de cursus ga je met vertrouwen de bevalling tegemoet.

De volgende 3 thema’s en oefeningen staan elke les centraal: Kracht, concentratie en ontspanning

Yoga houdingen: yoga houdt het lichaam soepel en sterk. De oefeningen zijn ter voorbereiding van de bevalling. Spiergroepen in het buik en bekken gebied en de benen krijgen extra aandacht. Je leert de mogelijkheden van je lichaam beter kennen en raakt er meer mee vertrouwd.

Adem oefeningen: De adem is een belangrijke tool tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Je leert de adem te observeren en goed te gebruiken. De speciale ademoefeningen zijn behulpzaam tijdens de bevalling.

Ontspannings oefeningen: Je leert lichaam en geest bewust te ontspannen, ook als je gespannen bent of pijn hebt. Daardoor is het tijdens de bevalling makkelijker om bij jezelf te blijven en bewust en met vertrouwen in het proces mee te gaan. 

Door wekelijks een les te volgen ga je met vertrouwen en een positief gevoel je bevalling tegemoet. Je leert dat je mindset belangrijk is en leert hoe je dat toepast bij jezelf.  Ervaring met yoga is niet nodig.

Eens in de 6 weken is er een partner les. Een leerzame, leuke en praktische les! Je partner wordt hierdoor actiever betrokken bij de zwangerschap, centraal staat hoe jouw partner je kan ondersteunen tijdens de bevalling met houdingen, oefeningen en bewust ademhalen. Het is ook mogelijk de lessen zonder partnerles te volgen.

Met de 10 weekse zwangerschaps yoga cursus kun je beginnen vanaf de 18e week en doorgaan tot het einde van de zwangerschap.

We volgende richtlijnen van het RIVM en houden 1,5 meter afstand van elkaar tijdens de cursus.

Deelnemers ervaren het als een rustige, veilige en gebalanceerde cursus die je tijdens de hele zwangerschap kunt doen. De oefeningen geven ontspanning, kracht, vertrouwen en focus en vergroten daarmee je zelfvertrouwen.

 

LESSEN /CURSUS  

We bieden  live zwangerschapsyoga lessen aan in kleine groepen van maximaal 9 deelnemers.

 

10 WEEKSE CURSUSSEN:

Data:

Zaterdag:

6 november t/m 29 januari: 10.00-11.15 uur  (15 januari geen les)(VOL)

12 maart t/m 14 mei 2022: 10.00-11.15 uur

Donderdag 7 oktober t/m 9 december: 19.00 – 20.15 uur (VOL)

Docent: Helene

Prijs: 10 lessen inclusief 1 partnerles E 155

Aanmelden: info@yogastudiokleverpark.nl of stuur een bericht naar 06.20490617

 

Fleur: “Het zijn heerlijke lessen en ik merk echt dat ik nu met veel meer vertrouwen naar de bevalling uitkijk.”

Annemarie: “Tijdens de bevalling kon ik mij goed focussen op de adem en was mijn partner actief betrokken”.

Sonja: The lessons were easy to follow and I felt, together with my partner,  more confident at the end of my pregnancy.