Zwangerschapsyoga

 

Volgende cursus start  24 februari

 

Gefeliciteerd: je bent zwanger!

Tijdens deze cursus staat de beleving van de zwangerschap centraal. Zwangerschaps yoga is niet zweverig: je bereid je fysiek en mentaal voor op de bevalling. De yoga oefeningen houden je lichaam soepel en fit, de adem leer je te gebruiken om bewust te ontspannen.

Informatie over de bevalling

Er wordt relevante uitleg gegeven over de fasen van de bevalling en het geboorteplan. Na de cursus ga je met vertrouwen de bevalling tegemoet. En ook als je voor de tweede keer zwanger bent is dit een fijne opfris cursus en een uur voor jezelf en de baby in je buik.

3 thema’s staan centraal: concentratie, ontspanning en vertrouwen

Yoga houdingen: yoga houdt het lichaam soepel en sterk. De oefeningen zijn ter voorbereiding van de bevalling. Spiergroepen in het buik en bekken gebied en de benen krijgen extra aandacht. Je leert de mogelijkheden van je lichaam beter kennen en raakt er meer mee vertrouwd.

Adem oefeningen: De adem is een belangrijke tool tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de bevalling. Je leert contact te maken met de adem en goed te gebruiken tijdens het opvangen van de weeën. De speciale ademoefeningen leren je te ontspannen en zijn behulpzaam tijdens de bevalling.

Ontspannings oefeningen: Je leert lichaam en geest bewust te ontspannen, ook als je gespannen bent of pijn hebt. Daardoor is het tijdens de bevalling makkelijker om bij jezelf te blijven en bewust en met vertrouwen in het proces mee te gaan. 

Door wekelijks een les te volgen ga je met vertrouwen en een positief gevoel je bevalling tegemoet. Je leert dat je mindset belangrijk is en leert hoe je dat toepast bij jezelf.  Ervaring met yoga is niet nodig.

Partnerles

Aan het eind van de 6 weken is er een partner les. Een leerzame, leuke en praktische les voor jullie samen! Je partner wordt hierdoor actiever betrokken bij de zwangerschap.Centraal staat hoe jouw partner je kan ondersteunen tijdens de bevalling met houdingen, oefeningen en bewust ademhalen.

Met de zwangerschaps yoga cursus kun je beginnen vanaf de 20e week en doorgaan tot het einde van de zwangerschap.

Deelnemers ervaren het als een rustige, veilige en gebalanceerde cursus die je tijdens de hele zwangerschap kunt doen. Het is zeker geen ‘klets klasje’ of zweverig.

De oefeningen geven ontspanning, kracht, vertrouwen en focus en vergroten daarmee je zelfvertrouwen.

The courses are also English spoken, you are welcome for a trial lesson!

Wil je de eerste keer een proefles meedoen? Dat kan!

 

 

LESSEN /CURSUS  

We bieden  live zwangerschapsyoga lessen aan in groepen van maximaal 10 deelnemers.

CURSUSSEN 2024:

6 weekse cursussen : 

HAARLEM:

Zaterdag: 10.00-11.15 uur

25 mei tm. 6 juli 

24 augustus tm. 5 oktober 

Docent: Helene  (neem gerust contact met mij op als je vragen hebt over de cursus)

Prijs: 6 lessen  inclusief een partner les :  E 100

Bij verschillende zorgverzekeraars krijg je, als je aanvullend bent verzekerd bent, een deel van het cursus geld vergoed.

Losse les E 15, partnerles E 30

Aanmelden: info@yogastudiokleverpark.nl of stuur een bericht naar 06.20490617

Locatie: Santpoorterstraat 31 Haarlem

 

Reviews

Fleur: “Het zijn heerlijke lessen en ik merk echt dat ik nu met veel meer vertrouwen naar de bevalling uitkijk.”

 

Annemarie: “Tijdens de bevalling kon ik mij goed focussen op de adem en was mijn partner actief betrokken”.

Sonja: I was a bit scared on labour but because the lessons were easy to follow I felt much more confident at the end of my pregnancy I am looking more forward to it. The lessons of Helene and her personal attention and professional approach  were definitely worth te effort to go to the classes!