Zwangerschapsyoga

 

Gefeliciteerd: je bent zwanger! Tijdens deze lessen in Haarlem Noord staat de beleving van de zwangerschap centraal. Zwangerschaps yoga is niet zweverig: je bereid je fysiek en mentaal voor op de bevalling. De yoga oefeningen houden je lichaam soepel en vitaal, de adem leer je te gebruiken om bewust te ontspannen. Na de cursus ga je met vertrouwen de bevalling tegemoet.

De volgende 3 thema’s en oefeningen staan elke les centraal: Kracht, concentratie en ontspanning

Yoga houdingen: yoga houdt het lichaam soepel en sterk. De oefeningen zijn ter voorbereiding van de bevalling. Spiergroepen in het buik en bekken gebied en de benen krijgen extra aandacht. Je leert de mogelijkheden van je lichaam beter kennen en raakt er meer mee vertrouwd.

Adem oefeningen: De adem is een belangrijke tool tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Je leert de adem te observeren en goed te gebruiken. De speciale ademoefeningen zijn behulpzaam tijdens de bevalling.

Ontspannings oefeningen: Je leert lichaam en geest bewust te ontspannen, ook als je gespannen bent of pijn hebt. Daardoor is het tijdens de bevalling makkelijker om bij jezelf te blijven en bewust en met vertrouwen in het proces mee te gaan. 

Door wekelijks een les te volgen ga je met vertrouwen en een positief gevoel je bevalling tegemoet. Je leert dat je mindset belangrijk is en leert hoe je dat toepast bij jezelf.  Ervaring met yoga is niet nodig.

Eens in de 6 weken is er een partner les. Een leerzame, leuke en praktische les! Je partner wordt hierdoor actiever betrokken bij de zwangerschap, centraal staat hoe jouw partner je kan ondersteunen tijdens de bevalling met houdingen, oefeningen en bewust ademhalen. Het is ook mogelijk de lessen zonder partnerles te volgen.

Met de 10 weekse zwangerschaps yoga cursus kun je beginnen vanaf de 18e week en doorgaan tot het einde van de zwangerschap.

We volgende richtlijnen van het RIVM en houden 1,5 meter afstand van elkaar tijdens de cursus.

Deelnemers ervaren het als een rustige, veilige en gebalanceerde cursus die je tijdens de hele zwangerschap kunt doen. De oefeningen geven ontspanning, kracht, vertrouwen en focus en vergroten daarmee je zelfvertrouwen.

Docenten: Helene en Paula

Fleur: “Het zijn heerlijke lessen en ik merk echt dat ik nu met veel meer vertrouwen naar de bevalling uitkijk.”

Annemarie: “Tijdens de bevalling kon ik mij goed focussen op de adem en was mijn partner actief betrokken”.

Sonja: The lessons were easy to follow and I felt, together with my partner,  more confident at the end of my pregnancy. 

 

Zwangerschaps  Massage

Je kunt van een zwangerschaps massage genieten vanaf 3 maanden tot aan de uitgerekende datum. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en kan je spanning en pijn in de rug en nek hebben. Soms zit je hoofd erg vol en geeft een massage speciaal voor jou verlichting en ontspanning. En als jij ontspannen bent voelt je kindje dat ook.

Beate Spook is een ervaren zwangerschaps masseur en heeft al veel vrouwen heerlijk laten spannen onder haar handen.

Reserveer ook je plekje en boek een zwangerschapsmassage: op dinsdag ochtend van 8.30 tot 13.00 uur in de Yogastudio.

Kosten E 55 voor 60 minuten

Aanmelden aub via de mail:

info@yogastudiokleverpark.nl

of stuur een bericht naar : 06.20490617

 

 

 

 

 

 

 

LESSEN /CURSUS  

We bieden  LIVE zwangerschaps yoga lessen aan.

10 WEEKSE CURSUSSEN:

Data:

Zaterdag: 23 januari tm. 27  maart 10.00-11.15 uur

Docenten: Helene, Paula

Prijs: 10 lessen inclusief 1 partnerles E 155 (max. 8 deelnemers)

Heb je interesse? Meld je dan aan voor de 10 weekse zwangerschaps yoga cursus  via de mail

HypnoBirthing  

Wil je positief en met vertrouwen toeleven naar je bevalling en kennismaken met het diepgaande en ontspannende effect van HypnoBirthing ? Met deze verdiepende cursus bereid jij je samen met je partner voor op de komst van jullie kindje; stress-vrij , vanuit liefde, kennis en vertrouwen.

Wij zijn aangesloten bij HypnoBirthing Nederland http://www.hypnobirthingnederland.nl

Data 2 daagse HypnoBirthing cursus:

Zaterdag 16 + zondag 17 januari 2021

Zaterdag 20+ zondag 21 maart 2021

Data 4 daagse cursus:

Zaterdag 6-13-20-17  Februari  2021

Wil je meer weten? Neem gerust contact op via de mail of lees meer op onze HypnoBirthing website: www.mamacalma.nl

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en houden 1,5 meter afstand en betrachten de hygiene maatregelen.

Bij aanschaf van de leskaart of cursus krijg je een factuur die je kan inleveren bij je zorgverzekering.  Wij hebben een AGB code en voldoen aan alle eisen die zorgverzekeraars stellen. Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel) van de lessen.

Meer weten? Stuur een mail en stel je vragen: info@yogastudiokleverpark.nl