Zwangerschapsyoga

Maandag: 18.00-19.00 uur  Woensdag 19.15-20.30 uur Zaterdag 10.30-11.45 uur

Gefeliciteerd: je bent zwanger! Tijdens deze lessen in Haarlem Noord staat de beleving van de zwangerschap centraal. Zwangerschaps yoga is niet zweverig: je bereid je fysiek en mentaal voor op de bevalling. De yoga oefeningen houden je lichaam soepel en vitaal, de adem leer je te gebruiken om bewust te ontspannen.

De volgende 3 thema’s en oefeningen staan elke les centraal: Kracht, concentratie en ontspanning

Yoga houdingen: yoga houdt het lichaam soepel en sterk. De oefeningen zijn ter voorbereiding van de bevalling. Spiergroepen in het buik en bekken gebied en de benen krijgen extra aandacht. Je leert de mogelijkheden van je lichaam beter kennen en raakt er meer mee vertrouwd.

Adem oefeningen: De adem is een belangrijke tool tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Je leert de adem te observeren en goed te gebruiken. De speciale ademoefeningen zijn behulpzaam tijdens de bevalling.

Ontspannings oefeningen: Je leert lichaam en geest bewust te ontspannen, ook als je gespannen bent of pijn hebt. Daardoor is het tijdens de bevalling makkelijker om bij jezelf te blijven en bewust en met vertrouwen in het proces mee te gaan. 

Door wekelijks een les te volgen ga je met vertrouwen en een positief gevoel je bevalling tegemoet. Je leert dat je mindset belangrijk is en leert hoe je dat toepast bij jezelf.  Ervaring met yoga is niet nodig.

Eens in de 6 weken is er een partner les. Een leerzame, leuke en praktische les! Je partner wordt hierdoor actiever betrokken bij de zwangerschap, centraal staat hoe jouw partner je kan ondersteunen tijdens de bevalling met houdingen, oefeningen en bewust adem halen. Het is ook mogelijk de lessen zonder partnerles te volgen.

Met de doorlopende cursus zwangerschapsyoga en de 10 weekse zwangerschaps yoga cursus kun je beginnen vanaf de 18e week en doorgaan tot het einde van de zwangerschap. De lessen op zaterdag worden ook in het Engels gegeven; dus expats ladies very welcome!

Deelnemers ervaren het als een rustige, veilige en gebalanceerde  cursus die je tijdens de hele zwangerschap kunt doen. De oefeningen geven ontspanning, kracht, vertrouwen en focus en vergroten daarmee je zelfvertrouwen.

Ook na de zwangerschap organiseren we lessen post natale yoga en Mama & baby yoga

Docenten: Helene en Paula

Fleur: “Het zijn heerlijke lessen en ik merk echt dat ik nu met veel meer vertrouwen naar de bevalling uitkijk.”

Annemarie: “Tijdens de bevalling kon ik mij goed focussen op de adem en was mijn partner actief betrokken”.

Sonja: The lessons were easy to follow and I felt, together with my partner,  more confident at the end of my pregnancy. 

 

 

 

 

 

 

 

LESSEN  

  • Maandag   18.00-19.00 uur
  • Woensdag 19.15-20.30 uur
  • Zaterdag 10.30-11.45 uur

12 lessen E 155 inclusief 1 partner les

10 lessen E 140 inclusief 1 partner les

(instromen kan op elk moment, classes also English spoken)

 10-weekse cursussen

Maandag  2 december  t/m 17 februari 2020  van 18.00 – 19.00 uur

Donderdag 5 maart  tm. 7 mei 2020  van 19.00-20.15 uur

(Classes also English spoken)

Wil je een losse partnerles of privé les? Mail ons dan maken we graag een afspraak met jullie.

Bij aanschaf van een leskaart krijg je een factuur die je kan inleveren bij je zorgverzekering.  Wij hebben een AGB code en voldoen aan alle eisen die zorgverzekeraars stellen. Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel) van de lessen.

Mama en Baby yogacursus 

5-weekse cursus voor mama en baby: dinsdag 5 november tm. 3 december van 10.00-11.15 uur (E 90)