Hormoon yoga

Heb je last van hormonale klachten die je uit balans brengen?

Natuurlijke therapievorm

Hormoon yoga heeft een positief effect op de hormoon balans van de vrouw. De yoga serie is ontwikkeld door de Braziliaanse Dinah Rodrigues. Deze natuurlijke therapie vorm combineert een aantal yoga technieken om de hormoonproductie te reactiveren.

Hormonen

In de loop van het leven (gemiddeld rond het 35e levensjaar) neemt de natuurlijk productie van het hormoon oestrogeen af. De afname van oestrogeen uit zich door talrijke fysieke en mentale klachten. Hormoon yoga is een natuurlijke therapie waarmee de algehele gezondheid verbeterd en de hormoon producerende klieren in het lichaam geactiveerd worden waardoor het hormoon oestrogeen weer toeneemt.

Yoga & ontspanning

Hormoon yoga is een actieve vorm van yoga. De oefeningen zijn gericht op het activeren van de hormoon producerende klieren: de eierstokken, de schildklier en hypofyse (en ook de bijnieren). Deze produceren het hormoon oestrogeen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ademhaling en ontspanning. Omdat stress veel impact heeft op de hormonen wordt er naast de actieve oefeningen ook ook aandacht besteed aan ontspanningstechnieken.

Herstel hormoonspiegel

Door de serie oefeningen regelmatig te doen wordt het lichaam gestimuleerd om van binnenuit en op eigen kracht de hormoonspiegel weer in balans te krijgen. Een verstoorde hormoonspiegel kan zo weer in balans komen en dat merk je aan alles, je voelt je fitter en gelukkig!

Hormoon yoga heeft ook een preventief effect. Ziektes die veroorzaakt worden door  lage hormoonspiegels, zoals osteoporose, aanleg voor hart-en vaatziekten en diabetes, kunnen op deze manier voorkomen worden.

 

Voor alle vrouwen

Hormoon yoga vitaliseert op fysiek en energetisch niveau en heeft voor alle vrouwen voordelen (dus ook als je niet of niet meer in overgang zit).

 

Hormoon yoga kan helpen bij verschillende klachten:

  • de overgang (door afname van oestrogeen kan er een scala aan klachten ontstaan: o.a opvliegers, stemmingswisselingen, neerslachtigheid, libido verlies)
  • menstruatieklachten of het uitblijven van de menstruatie
  • PMS
  • verminderde vruchtbaarheid
  • extreme stress en druk.
  • insomnia en slaapstoornissen

 

De lessen worden gegeven door Helene Kissels. Helene is hatha yoga docent en gecertificeerd Hormoon yoga therapie trainer en heeft de training Hormonale yoga therapie gevolgd bij Dinah Rodrigues zelf.

Tijdens de les maak je op een ontspannen manier kennis met de serie, passend bij jouw lichaam en conditie.

Ervaring met yoga is niet nodig. Als je de Hormoon yoga serie hebt geleerd boek je het beste resultaat door regelmatig te oefenen met de reader die je meekrijgt. Meld je aan voor een intake gesprek.

 

Wanneer:

  • Op dit moment op aanvraag: privé les of semi-privé groepen van maximaal 3 deelnemers
  • Meld je aub aan als je daar interesse in hebt en we maken een afspraak 

Docent:

Helene Kissels

Kosten:

 

Locatie:

Yoga Kleverpark, Santpoorterstraat 31, Haarlem (06.20490617)