Hormoon yoga

Heb je last van hormonale klachten die je uit balans brengen?

 

Natuurlijke therapievorm

Hormoon yoga heeft een positief effect op de hormoon balans van de vrouw. De yoga serie is ontwikkeld door de Braziliaanse Dinah Rodrigues. Deze natuurlijke therapie vorm combineert een aantal yoga technieken om de hormoonproductie te reactiveren.

Hormonen

In de loop van het leven (gemiddeld rond het 35e levensjaar) neemt de natuurlijk productie van het hormoon oestrogeen af. De afname van oestrogeen uit zich door talrijke fysieke en mentale klachten. Hormoon yoga is een natuurlijke therapie waarmee de algehele gezondheid verbeterd en de hormoon producerende klieren in het lichaam geactiveerd worden waardoor het hormoon oestrogeen weer toeneemt.

Yoga & ontspanning

Hormoon yoga is een actieve vorm van yoga. De oefeningen zijn gericht op het activeren van de hormoon producerende klieren: de eierstokken, de schildklier en hypofyse (en ook de bijnieren). Deze produceren het hormoon oestrogeen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ademhaling en ontspanning. Omdat stress veel impact heeft op de hormonen wordt er naast de actieve oefeningen ook ook aandacht besteed aan ontspanningstechnieken.

Herstel hormoonspiegel

Door de serie oefeningen regelmatig te doen wordt het lichaam gestimuleerd om van binnenuit en op eigen kracht de hormoonspiegel weer in balans te krijgen. Een verstoorde hormoonspiegel kan zo weer in balans komen en dat merk je aan alles, je voelt je fitter en gelukkig!

Hormoon yoga heeft ook een preventief effect. Ziektes die veroorzaakt worden door  lage hormoonspiegels, zoals osteoporose, aanleg voor hart-en vaatziekten en diabetes, kunnen op deze manier voorkomen worden.

 

Voor alle vrouwen

Hormoon yoga vitaliseert op fysiek en energetisch niveau en heeft voor alle vrouwen voordelen (dus ook als je niet of niet meer in overgang zit).

 

Hormoon yoga kan helpen bij verschillende klachten:

 • de overgang (door afname van oestrogeen kan er een scala aan klachten ontstaan: o.a opvliegers, stemmingswisselingen, neerslachtigheid, libido verlies)
 • menstruatieklachten of het uitblijven van de menstruatie
 • PMS
 • verminderde vruchtbaarheid
 • extreme stress en druk.
 • insomnia en slaapstoornissen

 

De lessen worden gegeven door Helene Kissels. Helene is hatha yoga docent en gecertificeerd Hormoon yoga therapie trainer en heeft de training Hormonale yoga therapie gevolgd bij Dinah Rodrigues zelf.

Tijdens de workshop maak je op een ontspannen manier kennis met de serie, passend bij jouw lichaam en conditie. Bovendien is er aandacht voor leefstijl, voeding en stress management. Tijdens de workshop worden we verwend door de heerlijke healthy bites van BiHealthy.

Ervaring met yoga is niet nodig. Als je de Hormoon yoga serie hebt geleerd boek je het beste resultaat door regelmatig te oefenen met de online sessie die je meekrijgt.

Een schriftelijke intake is onderdeel van de aanmelding. Mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met mij op.

 

WORKSHOPS:

 • Hormonen in balans

 • In verband met de Corona maatregelen zijn de workshops tijdelijk via Zoom
 • In deze workshop leer je hoe je met gerichte yoga oefeningen en stress management wat kan doen aan je hormoon gerelateerde klachten. In een kleine groep waarin persoonlijke aandacht mogelijk is oefenen we de Hormoon yoga serie en krijg je adem- en ontspannings oefeningen die een deel van de klachten verminderen op een natuurlijke manier.
 • Onderdeel van het lesmateriaal  van de workshop is een handout en de link van de serie oefeningen. Hiermee kan je meteen zelf thuis aan de slag met de opgedane kennis en de oefeningen.
 • Zaterdag 27 maart: 12.00 – 17.00 uur
 • Deelname: E 70 p.p (inclusief Healthy bite en Bliss ball van BHealthy en de oefeningen op een unieke video plus handout )
 • SVP vooraf aanmelden via de mail
 • Wil je met je eigen groepje de Hormoon yoga serie leren, neem dan contact met mij op.

 

 • Docent:

Helene Kissels. Helene is gecertificeerd Hormoon yoga docent van de methode Rodrigues. Deze effectieve methode stimuleert op een natuurlijke manier de aanmaak van oestrogeen, met positief resultaat voor elke vrouw. De vega lunch wordt met veel liefde en smaak bereid door BiHealthy.

Locatie:

Yoga Kleverpark, Santpoorterstraat 31, Haarlem (06.20490617)