Hormoon yoga

Heb je last van hormonale klachten die je uit balans brengen?

Wellicht is Hormoon yoga iets voor jou. Hormoon yoga heeft een positief effect op de hormoon balans van de vrouw. De yoga serie is ontwikkeld door de Braziliaanse arts en yoga docent Dinah Rodrigues. In de loop van het leven (gemiddeld rond het 35e levensjaar) neemt de natuurlijk produktie van het hormoon oestrogeen af. De afname van oestrogeen uit zich door talrijke fysieke en mentale klachten. Hormoon yoga is een natuurlijke therapie waarmee de algehele gezondheid verbeterd en de hormoon producerende klieren in het lichaam geactiveerd worden waardoor het hormoon oestrogeen weer toeneemt.

Hormoon yoga is een actieve vorm van yoga. De oefeningen zijn gericht op het activeren van de hormoon producerende klieren: de eierstokken, de schildklier en hypofyse (en ook de bijnieren). Dezen produceren het hormoon oestrogeen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ademhaling en ontspanning.  Door de serie oefeningen regelmatig te doen kan een verstoorde hormoonspiegel weer in balans komen en dat voel je aan alles!

Hormoon yoga vitaliseert op fysiek en energetisch niveau en heeft voor alle vrouwen voordelen (dus ook als je niet of niet meer in overgang zit).

Hormoon yoga kan helpen bij verschillende klachten:

  • de overgang (door afname van oestrogeen kan er een scala aan klachten ontstaan: o.a opvliegers, stemmingswisselingen, libido verlies)
  • menstruatieklachten of het uitblijven van de menstruatie
  • PMS
  • verminderde vruchtbaarheid
  • extreme stress en druk.

De workshop is onder begeleiding van Helene Kissels. Zij is yoga docent en gecertificeerd Hormoon yoga therapie trainer en heeft de training Hormonale yoga therapie gevolgd bij Dinah Rodrigues zelf.

Tijdens de workshop maak je op een ontspannen manier kennis met de serie, passend bij jouw lichaam en conditie.

Ervaring met yoga is niet nodig. Als je de Hormoon yoga serie hebt geleerd is het voor jezelf,  je eigen beoefening en het resultaat aan te raden mee te doen aan de terugkom les.

Volgende datum: zaterdag 12 januari  , 11 mei 

Wanneer:

  • zaterdag 12 januari 14.00-17.00 en
  • zaterdag 11 mei 14.00-17.00

Docent:

Helene Kissels

Kosten:

€ 55 (inclusief terugkomles E 65)

Locatie:

Yoga Kleverpark, Santpoorterstraat 31, Haarlem (06.20490617)