Hormoon yoga

Heb je last van hormonale klachten die je uit balans brengen?

 

Natuurlijke therapievorm

Hormoon yoga heeft een positief effect op de hormoon balans van de vrouw. De yoga serie is ontwikkeld door de Braziliaanse Dinah Rodrigues. Deze natuurlijke therapie vorm combineert een aantal yoga technieken om de hormoonproductie te reactiveren.

Hormonen

In de loop van het leven (gemiddeld rond het 35e levensjaar) neemt de natuurlijk productie van het hormoon oestrogeen af. De afname van oestrogeen uit zich door talrijke fysieke en mentale klachten. Hormoon yoga is een natuurlijke therapie waarmee de algehele gezondheid verbeterd en de hormoon producerende klieren in het lichaam geactiveerd worden waardoor het hormoon oestrogeen weer toeneemt.

Yoga & ontspanning

Hormoon yoga is een actieve vorm van yoga. De oefeningen zijn gericht op het activeren van de hormoon producerende klieren: de eierstokken, de schildklier en hypofyse (en ook de bijnieren). Deze produceren het hormoon oestrogeen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ademhaling en ontspanning. Omdat stress veel impact heeft op de hormonen wordt er naast de actieve oefeningen ook ook aandacht besteed aan ontspanningstechnieken.

Herstel hormoonspiegel

Door de serie oefeningen regelmatig te doen wordt het lichaam gestimuleerd om van binnenuit en op eigen kracht de hormoonspiegel weer in balans te krijgen. Een verstoorde hormoonspiegel kan zo weer in balans komen en dat merk je aan alles, je voelt je fitter en gelukkig!

Hormoon yoga heeft ook een preventief effect. Ziektes die veroorzaakt worden door  lage hormoonspiegels, zoals osteoporose, aanleg voor hart-en vaatziekten en diabetes, kunnen op deze manier voorkomen worden.

 

Voor alle vrouwen

Hormoon yoga vitaliseert op fysiek en energetisch niveau en heeft voor alle vrouwen voordelen (dus ook als je niet of niet meer in overgang zit).

 

Hormoon yoga kan helpen bij verschillende klachten:

 • de overgang (door afname van oestrogeen kan er een scala aan klachten ontstaan: o.a opvliegers, stemmingswisselingen, neerslachtigheid, libido verlies)
 • menstruatieklachten of het uitblijven van de menstruatie
 • PMS
 • verminderde vruchtbaarheid
 • extreme stress en druk.
 • insomnia en slaapstoornissen

 

De lessen worden gegeven door Helene Kissels. Helene is hatha yoga docent en gecertificeerd Hormoon yoga therapie trainer en heeft de training Hormonale yoga therapie gevolgd bij Dinah Rodrigues zelf.

Tijdens de workshop maak je op een ontspannen manier kennis met de serie, passend bij jouw lichaam en conditie. Bovendien is er aandacht voor leefstijl, voeding en stress management. Tijdens de workshop worden we verwend door de heerlijke healthy bites van BiHealthy.  

Ervaring met yoga is niet nodig. Als je de Hormoon yoga serie hebt geleerd boek je het beste resultaat door regelmatig te oefenen met de online sessie die je meekrijgt.

Een schriftelijke intake is onderdeel van de aanmelding.

 

WORKSHOPS:

 • Hormonen in balans

 • 19 + 20 september
 • 17 + 18 oktober
 • In deze workshop leer je hoe je met gerichte yoga oefeningen en stress management wat kan doen aan je hormoon gerelateerde klachten. In een kleine groep waarin persoonlijke aandacht mogelijk is oefenen we de Hormoon yoga serie en krijg je adem en ontspannings oefeningen die een deel van de klachten verminderen op een natuurlijke manier.
 • De workshop bestaat uit  2 delen in een weekend. Daardoor kan je meteen zelf aan de slag met de opgedane kennis en de oefeningen.
 • Zaterdag 19 september 12.00-16.00 uur en Zondag 20 september 12.00 -14.30 uur
 • Zaterdag 17 oktober: 14.00-17.00 uur en Zondag 18 oktober: 12.00 – 14.00 uur
 • Deelname: E 80 p.p (inclusief raw food smoothie, Bliss ball en de oefeningen op video via een online handout )
 • SVP vooraf aanmelden via de mail

 

 • Docent:

Helene Kissels. Helene is gecertificeerd Hormoon yoga docent van de methode Rodrigues. Deze effectieve methode stimuleert op een natuurlijke manier de aanmaak van oestrogeen, met positief resultaat voor elke vrouw. De vega lunch wordt met veel liefde bereid door BiHealthy. 

Locatie:

Yoga Kleverpark, Santpoorterstraat 31, Haarlem (06.20490617)