HypnoBirthing cursus

HypnoBirthing is een zwangerschaps cursus voor aanstaande moeders en hun partner. Je leert op een veilige manier om kalm te bevallen,  je angst los te laten, technieken (zelfhypnose) om in een heel diepe ontspanning te komen en je krijgt veel kennis over de bevalling in al haar facetten. Door diepe ontspanning focus je op het geboorteproces en maak je gebruik van het natuurlijk pijnstillend vermogen van het lichaam, zoals de natuur het bedoeld heeft.

Door geleide meditaties, het samen leren van ontspannings- en ademtechnieken, krijg je vertrouwen in je barende lichaam. Je leert hoe je samen met je partner de regie over je bevalling kan houden en gaat na de cursus met vertrouwen de bevalling tegemoet.

Cursus data 2021

Er is een korte intensieve cursus van 2 dagen en een cursus van 4 dagdelen

Januari:  16,+ 17 Zaterdag 12.00-17.00 uur en zondag 12.00-17.00 uur

Februari: 6,13,20,27  Zaterdag : 11.00 tot 13.30  uur

Maart: 20 + 21 zaterdag en zondag 12.00-17.00 uur

Maart/April: 18+25 donderdag 19.00-21.00 uur en 1+8 april 19.00-21.00 uur

Locatie: santpoorterstraat 31 2023 DA Haarlem

 

Het is ook mogelijk een privé cursus te volgen

2 dagdelen: E 275 per stel

4 dagdelen E 295 per stel

Alle cursussen zijn inclusief het Nederlanse HypnoBirthing boek van Mary Mongan en de originele audio materialen en handouts.

Docent

Helene Kissels: ‘Naast de yoga en zwangerschaps yoga lessen die ik al jaren met plezier geef in mijn yogaschool heb ik mij verder verdiept in het geboorteproces. Omdat ik tijdens de lessen met zwangeren vaak vragen krijg over adem en ontspanning en zie dat veel vrouwen het spannend vinden om te bevallen heb ik me verdiept in andere technieken die zwangere vrouwen helpen stressvrij te bevallen.  HypnoBirthing leert je nog meer te vertrouwen op de kracht van je eigen lichaam, bovendien is de cursus erop gericht om je samen met je partner voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje. Dat en nog veel meer andere positieve effecten van HypnoBirthing maken mij heel enthousiast over deze geboorte techniek.

Helene Kissels

Ik kijk ernaar uit jullie samen te ontmoeten en alle kennis en oefeningen te delen!

Voor meer informatie kijk ook op: www.hypnobirthingnederland.nl

 

 

Lees nog veel meer over HypnoBirthing op onze speciale website die hierover gaat : www.mamacalma.nl