HypnoBirthing cursus

HypnoBirthing is een zwangerschaps cursus voor aanstaande moeders en hun partner. Je leert op een veilige manier om kalm te bevallen,  je angst los te laten, technieken (zelfhypnose) om in een heel diepe ontspanning te komen en je krijgt veel kennis over de bevalling in al haar facetten. Door diepe ontspanning focus je op het geboorteproces en maak je gebruik van het natuurlijk pijnstillend vermogen van het lichaam, zoals de natuur het bedoeld heeft.

Door geleide meditaties, het samen leren van ontspannings- en ademtechnieken, krijg je vertrouwen in je barende lichaam. Je leert hoe je samen met je partner de regie over je bevalling kan houden en gaat na de cursus met vertrouwen de bevalling tegemoet.

Cursus data

Er is een korte cursus van 2 dagen en een cursus van 4 dagdelen

September: 13 + 20  Zondag 10.00 -15.00 uur

Oktober: 10,17,24,31 Zaterdag 11.00- 13.30 uur

November: 7,14,21,28 Zaterdag 11.00-13.30 uur

Januari: 9,16,24,30  Zaterdag 11.00-13.30 uur

 

Het is ook mogelijk een privé cursus te volgen

2 dagdelen: E 275 per stel

4 dagdelen E 295 per stel

 

Docent

Helene Kissels: naast de yoga en zwangerschaps yoga lessen die ik al jaren met plezier geef in mijn yogaschool heb ik mij verder verdiept in het geboorteproces. Omdat ik tijdens de lessen met zwangeren vaak vragen krijg over adem en ontspanning en zie dat veel vrouwen het spannend vinden om te bevallen voelde ik de behoefte om andere methoden te leren die vrouwen helpen stressvrij te bevallen. HypnoBirthing leert je nog meer te vertrouwen op de kracht van je eigen lichaam, bovendien is de cursus erop gericht om je samen met je partner voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en alle kennis en oefeningen te delen!

Lees nog veel meer over HypnoBirthing op onze speciale website die hierover gaat : www.mamacalma.nl