Helene Kissels

Helene Kissels

 

Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen

(Rumi)

 

Yoga is voor mij een persoonlijke weg naar bewustwording.

Ik ontdekte yoga en meditatie toen ik op zoek was naar meer rust en verdieping in mijn drukke leven. Hierdoor leerde ik diep te ontspannen en werd mijn lichaam weer soepel en vitaal.  Mijn ‘Yoga-pad’ begon met Vipassana – en Zen meditatie. Deze brachten mij bewustwording en inzicht in gedrag, gedachten en emoties.

Ruim 13 jaar geef ik nu yoga, meditatie en Yoga Nidra lessen. Workshops, trainingen en individuele adem coaching. Hierdoor heb ik geleerd om op een unieke manier af te stemmen op de behoeften van de ander waardoor er rust en ontspanning wordt ervaren.

Mijn yoga lessen kenmerken zich door een uitdagende afwisseling van in-en ontspanning. Er is veel aandacht voor de adem, waar en hoe te voelen. Je zult merken dat door concentratie,  aandacht en de asana’s je lichaamsbewustzijn groter wordt. Yoga werkt op alle lagen van lichaam en geest. De houdingen lijken soms bedrieglijk eenvoudig of roepen juist een gevoel van weerstand op. Je leert daarmee om te gaan. Yoga is wat dat betreft een prachtig middel tot zelfkennis en transformatie: vanuit innerlijke rust en een groeiend  bewustzijn verbindt yoga je hart en hoofd met elkaar.

Naast de yoga lessen die ik geef begeleid ik ook zwangere stellen in kleine groepen ter voorbereiding op de bevalling. En volg ik regelmatig bijscholingen en specialisaties om mijn kennis en vaardigheden te vergroten.

In september 2012 nam ik het initiatief tot Yoga Kleverpark

Opleiding:

Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte (500 hrs)

HypnoBirthing Childbirth educator Mary Mongan method

Specialisaties yoga : Meditatie, iRest Yoga Nidra, Hormoon yoga , Ayurveda, Adem en ontspanning (methode van Dixhoorn), Zwangerschaps yoga, HypnoBirthing.

Naast mijn yoga docentschap ben ik freelance journalist

 

  • gediplomeerd yogadocente Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven  www.yoga-saswitha.nl