Marja Heeremans

Marja Heeremans

Sinds 2001 geef ik met veel plezier pilateslessen op de mat. Nieuwsgierig geworden door het diverse aanbod en de vele verschillende vormen van pilates heb ik me verdiept in het boek ‘Return to life through contrology’ uit 1945 van Joseph Pilates. Ik werd (en ben nog steeds) enthousiast over zijn visie en besloot me te specialiseren in zijn klassieke Pilates, de meest pure vorm die hij Contrology noemde.

Joseph heeft in totaal 34 basisoefeningen ontwikkelt waarin vanuit de wervelkolom wordt gewerkt naar een sterk en soepel lichaam. De oefeningen zijn gericht op core stability , wat wil zeggen dat de kernspieren van de buik, rug en heupen versterkt worden. Je lichaam word weer vitaal en sterk!  

Door regelmatig Pilates te beoefenen zal je je lichaam ook beter leren kennen, controleren én meer in balans brengen. De les is geschikt voor elk niveau en ik begeleid je daar graag bij. Hoewel Joseph een strenge leermeester was en overtuigd van zijn gelijk, ben ik  minder streng maar wel net zo overtuigd van het effect van Pilates als hij.